Програми PDF Друк e-mail

План циклу семінарів-зустрічей з організаційного розвитку

Мета циклу зустрічей – продемонструвати участникам можливості підвищення результативності та ефективності бізнесу за допомогою змін організаційного порядку. Будь-яка організація - це складний механізм, зміни в якому потрібно проводити системно, з урахуванням всіх складових. Існує сім основних підсистем організаційної системи:
Стратегічна підсистема;
Організаційно-функціональна підсистема;
Процесна підсистема;
Фінансово-економічна підсистема;
Інформаційна підсистема;
Мотиваційна підсистема;
Підсистема безперервних поліпшень.
Безумовно, що кожен власник та директор мають бажання отримати кращий результат і підвищити ефективність роботи підприємства, але реалізація цих бажань потребує відповідних змін організаційного порядку. Іншого шляху немає!
На наших зустрічах ми будемо розбирати кожну організаційну підсистему та зв'язок між ними задля змін на підприємстві. Результат цих змін очікуємо у вигляді:
1. Зменшення витрат;
2. Збільшення доходу;
3. Підвищення якості управління;
4. Підвищення продуктивності праці персоналу;
5. Зменшення персональних витрат часу власників та директорів на досягнення цілей підприємства.
Пропонуємо вашій увазі перелік анонсованих семінарів.

п/п

Тема

Тривалість

1.

З чого складається організаційний порядок, чому важливо забезпечувати системний підхід до організаційних змін, та як це впливає на результат або ефективність роботи підприємства

2.

Стратегічна підсистема - забезпечує привабливість підприємства, поєднує інтереси та цілі власника і робітників, а також виконує роль конституції правової системі вашого бізнесу.

3.

Організаційно-функціональна підсистема допомагає встановити відносини «керівник-підлеглий», виконувати тільки свої функції, завантажувати керівників функціями управління та постійно адаптовуватися до змін у бізнес-середовищі.

4.

Як краще жити «по закону чи згідно поняттям»? Процесна підсистема описує як виконувати роботи, як проводити покращення на підприємстві, як управляти процесами та збільшувати їх ефективність, та яким чином до цього залучати персонал. Засоби регламентації бізнес-процесів та їх графічні схеми.

5.

Фінансова підсистема існує для того, щоб на підприємстві постійно були гроші. Бюджетування – засіб економії витрат та грошей. Управлінський облік, його відмінність від бухгалтерського обліку, та необхідність отримання оперативної інформації для попередніх управлінських рішень.

6.

Інформаційна система. Документообіг управлінського обліку, достатність показників для оцінки стану бізнесу. Автоматизація управлінського обліку. Система регламентних документів підприємства

7.

Мотивація персоналу на «трудові» подвиги. Що поганого в окладній системі оплати праці? На що, крім праці потрібно мотивувати працівників? Як діяти, коли фонд оплати праці зростає швидше, ніж продуктивність праці?

8.

Навіщо підприємству організаційні зміни? Система постійного покращення, та її складові: зверху, чи знизу змінювати організаційний порядок? Як боротися з опором змінам? Навіщо займатися організаційною культурою?

9.

Системний підхід до організаційних змін. Приклади того, як організаційний порядок впливає на витрати та доходи підприємства. З чого взагалі потрібно починати реформувати порядок в організації? Послідовність кроків, які має здійснювати власник або директор.

10.

Організаційна діагностика, як засіб визначення порядку. Поради щодо проведення самостійної діагностики на підприємстві. Типові організаційні та управлінські помилки і патології. Етапи життєвого циклу організації та їх ознаки. Можливість проведення змін організаційного порядку самостійно, зв'язок зі стратегією розвитку.